Jogi dokumentumok

Impresszum

Wallis Autómegosztó Kft.
Honvéd u. 20
1055 Budapest
Magyarország

E-mail: kozpont@share-now.hu
Telefon: +36 1 444 7777

Adatvédelmi irányelvek

1. Adatvédelem
Örülünk, hogy meglátogatta a weboldalunkat és érdeklődik az ajánlatunk iránt. Az Ön személyes adatainak védelme fontos számunkra. A jelen Adatvédelmi irányelvben tájékoztatjuk Önt arról, hogy hogyan, milyen célból és jogalapon kezeljük az Ön személyes adatait, milyen adatkezelési műveleteket végzünk az adataival, illetve Önt milyen jogok és jogérvényesítési lehetőségek illetik meg az adatkezelésünkkel kapcsolatban.

A weboldalunk használatára vonatkozó jelen Adatvédelmi irányelv nem alkalmazandó a közösségi hálózatok, illetve más szolgáltatók weboldalain végzett aktivitásokra, amely weboldalakat a mi weboldalunkról történő navigálás útján érnek el. Kérjük, ellenőrizzék ezen szolgáltatók weboldalain elhelyezett adatvédelmi irányelveket.

SHARE NOW Applikáció – Adatkezelési Tájékoztató

2. Adatkezelő
Az Ön személyes adatainak kezelője:

Wallis Autómegosztó Kft.
1055 Budapest, Honvéd utca 20.
Telefon: +36 1 444 7777
E-mail: kozpont@share-now.hu

A jelen Adatvédelmi irányelvekkel kapcsolatos bármely kérdése esetén forduljon adatvédelmi tisztviselőnkhöz az alábbi elérhetőségeken:

Adatvédelmi tisztségviselő,
Data Protection Officer
HPC G462
70771 Leinfelden-Echterdingen
Germany
Email address: dataprotection@share-now.com

3. Az Ön személyes adatainak kezelése
a. A honlapunk látogatása során bizonyos információkat gyűjtünk az Ön által használt böngészőről és operációs rendszerről, a látogatás dátumáról és időpontjáról, a hozzáférési státuszról (például arról, hogy Ön képes volt-e belépni a weboldalunkra, vagy hibaüzenetet kapott), a weboldalunk funkcióinak a használatáról, az Ön által bevitt keresési kifejezésekről, az önálló oldalakra való belépés gyakoriságáról, a megtekintett fájlok megnevezéséről, az átvitt adatok mennyiségéről, a holnapról, amelyről a mi oldalunkra navigált, illetve ahová a mi oldalunkról navigált, amelyet akár a weboldalunkon elhelyezett hivatkozásokra történő kattintással, akár a böngésző ugyanazon lapjának (vagy ablakának) a domain név bevitelével ért el.

b. Biztonsági okokból, így különösen az oldalunkat érintő támadások vagy csalási kísérletek megelőzése és felderítése érdekében tároljuk az Ön IP címét és az internet szolgáltatójának nevét is.

c. Amennyiben Ön feliratkozott a hírlevelünkre, úgy a feliratkozás során megadott személyes adatait – név, vezetéknév, e-mail cím – a hírlevél küldés ideje alatt kezeljük, kivéve, ha Ön az adatai további kezeléséhez is hozzájárult. Ön bármikor jogosult leiratkozni a hírlevelünkről a hírlevelünkben megadott leiratkozási lehetőségre kattintással.

d. Minden más személyes adatot csak abban az esetben tárolunk, amennyiben azokat Ön megadta a részünkre például a regisztráció során, a kapcsolat felvételi űrlap, kérdőív kitöltésével, árajánlat vagy szerződés megkötése során, kizárólag az Ön hozzájárulása mértékéig, illetve az alkalmazandó jogi előírásokkal összhangban (bővebb információ a jogalapokra vonatkozó fejezetben található). Jogszabályi és szerződéses kötelezettség hiányában Ön nem köteles a személyes adatait megadni. A honlapunk bizonyos funkciói azonban a személyes adatok megadása nélkül nem működnek tökéletesen.

4. Adatkezelés céljai és jogalapjai
a. A honlapunk látogatása során gyűjtött személyes adatokat (3. rész a. pont) a honlapunk minél kényelmesebb használatának a kialakítása céljából kezeljük. Az adatkezelésünk jogalapja a mi jogos érdekünk (GDPR 6. cikk (1) bek. f. pont), amely a weboldalunk folyamatos fejlesztéséhez kapcsolódik. Az érdekmérlegelési tesztre vonatkozó további információkat kérésre biztosítunk.

b. Az Ön IP címét és az internet szolgáltatójának a nevét (3. rész b. pont) annak érdekében kezeljük, hogy az informatikai rendszerünket megóvjuk a külső támadásoktól és egyéb jogellenes cselekményektől. Az adatkezelésünk jogalapja a mi jogos érdekünk (GDPR 6. cikk (1) bek. f. pont), amely a weboldalunk folyamatos fejlesztéséhez kapcsolódik. Az érdekmérlegelési tesztre vonatkozó további információkat kérésre biztosítunk.

c. A hírlevél küldése céljából megadott személyes adatai (3. rész c. pont) kezelésének jogalapja a mi jogos érdekünk (GDPR 6. cikk (1) bek. f. pont), amely a weboldalunk folyamatos fejlesztéséhez kapcsolódik. Az érdekmérlegelési tesztre vonatkozó további információkat kérésre biztosítunk. Amennyiben Ön a személyes adatainak további célokból történő kezeléséhez is hozzájárult, úgy az adatkezelésünk jogalapja az Ön hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bek.).

d. Amennyiben Ön további személyes adatokat is megad a részünkre például a regisztráció során, a kapcsolat felvételi űrlap, kérdőív kitöltésével, árajánlat vagy szerződés megkötése során (3. rész d. pont), úgy ezeket az adatokat az említett célokból, az ügyfelek adminisztrációja – és szükség esetén – az üzleti tranzakciók lebonyolítása és elszámolása céljából kezeljük, minden esetben kizárólag a feltétlenül szükséges mértékben. Ezekben az esetekben az Ön adatai kezelésének a jogalapja a szerződés előkészítése, illetve a szerződés teljesítése (GDPR 6. cikk (1) b. pont).

e. Amennyiben az adatok kezelésére jogszabályi kötelezettségünk teljesítése céljából kerül sor, úgy az adatok kezelésének jogalapja a jogi kötelezettség teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bek. c. pont).



5.    Analitikai eszközök alkalmazása
a. Célunk, hogy a weboldalunkon megjelenített tartalmakat az Ön igényeihez mérten alakítsuk ki és személyre szabott ajánlatainkkal keressük meg Önt. A felhasználói igények, valamint a preferált oldalak azonosítása érdekében a következő analitikai eszközöket használjuk: Adobe Analytics, Optimizely, Google Analytics és Google Tag Manager. Bővebb információkért kérjük keresse fel a Cookie (süti) tájékoztatónkat [tájékoztató linkje]. Az Optimizely és a Google Tag Manager alkalmazások nem kezelnek személyes adatokat.

b. Ezen elemző eszközök használata során gyűjtött (személyes) adatok az Egyesült Államokban lévő szerverekre kerülnek továbbításra és az adatok kezelése is ott történik. Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy az Európai Unió álláspontja szerint az Egyesült Államokban a személyes adatoknak az EU előírásainak megfelelő feldolgozása nem rendelkezik "megfelelő szintű védelemmel". A vállalkozások a megfelelő szintű védelem biztosítását azonban az Európai Unió és az Egyesült Államok között létrejött „Privacy Shield” megállapodás szerinti tanúsítvánnyal igazolhatják.

c. Ön bármikor jogosult tiltakozni azzal szemben, hogy a fentiekben megjelölt analitikai eszközök segítségével a honlapunk látogatása során az Ön felhasználói aktivitásáról adatokat gyűjtsünk és elemezzünk („opt-out”). Az Ön tiltakozását a böngészőjében általunk beállított opt-out cookie hatja végre. Ez a süti kizárólag az Ön tiltakozásának a végrehajtására szolgál. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy technikai okokból az opt-out süti csak abban a böngészőben működik, amelyben Ön beállította. Amennyiben törli a sütiket vagy más eszközt / böngészőt használ, kérjük, hogy az opt-out sütit azon is állítsa be.

d. Az alábbiak szerint tájékoztatjuk az Adobe Analytics és a Google Analytics alkalmazásáról:
i. Adobe Systems Inc. („Adobe”)
Az Adobe Analytics az Adobe Systems Software Ireland Limited ("Adobe") webanalitikai szolgáltatása. Az Adobe Analytics ebből a célból sütiket helyez el az Ön eszközén. Az Ön IP címe anonimizálást követően általános IP címmé kerül átkonvertálásra. A weboldal üzemeltetőjének nevében az Adobe ezeket az információkat felhasználja a weboldal felhasználói aktivitásának elemzésére, a weboldalon folytatott tevékenységekről történő jelentések összeállítására, valamint további webhelyhasználattal és az internethasználattal kapcsolatos szolgáltatások nyújtására a weboldal üzemeltetője számára. Az Adobe az általa - az Ön böngészőjéből – összegyűjtött IP címet nem kapcsolja össze más, az Adobe által gyűjtött adattal. A böngészője beállításaiban megakadályozhatja a sütik tárolását. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ez azt eredményezheti, hogy a weboldal egyes funkciói nem lesznek teljes mértékben elérhetőek az Ön számára. A cookie érvényességi ideje 2 év. A süti által gyűjtött információkhoz kizárólag az adatfeldolgozók férhetnek hozzá. Ezen adatok kezelése az általunk elvégzett érdekmérlegelési teszten alapul, a GDPR 6. cikk (1) bek. f. pontjával összhangban. Az érdekmérlegelési teszttel kapcsolatos további információkat kérésre biztosítunk. Az Adobe az Európai Unió és az Egyesült Államok között létrejött Privacy Shield megállapodás szerinti tanúsítvánnyal rendelkezik. Az Adobe Analytics elemző szolgáltatásaival szemben az alábbi linkre kattintva tiltakozhat:

[Adobe Omniture opt-out cookie beállítása link]

ii. Google Analytics
Ez a weboldal a Google Inc. ("Google") Google Analytics webes elemző szolgáltatását használja. A Google Analytics kis információcsomagokat, ún. cookie-kat helyez el az Ön számítógépén, amelyek segítségével a weboldalunk felhasználói aktivitását elemezzük. Az Ön felhasználói aktivitásáról a sütik által generált információkat a Google az Egyesült Államokban található szerverére továbbítja és azokat ott tárolja. A weboldalunk a Google Analytics alkalmazást az "anonymizeIP()" kiterjesztéssel használja, amely értelmében az Ön IP címét nem az eredeti kiterjesztésben használjuk. Az Ön IP címének kiterjesztése még az Európai Unió, valamint az Európai Gazdasági Térség területén belül kerül megváltoztatásra. Az Ön IP címe csak kivételes esetekben kerül változatlanul továbbításra a Google Egyesült Államokbeli szerverére és ott megváltoztatásra.

A weboldal üzemeltetőjének nevében a Google ezeket az információkat felhasználja az Ön felhasználói aktivitásának profilozására, a weboldalon folytatott tevékenységekről történő jelentések összeállítására, valamint további webhelyhasználattal és az internethasználattal kapcsolatos szolgáltatások nyújtására a weboldal üzemeltetője számára, így különösen a demográfiai jellemzőkről és igényekről szóló Google Analytics jelentések funkció alkalmazására. A Google Analytics demográfiai jellemzőkről és igényekről szóló jelentés funkciójának alkalmazásával feldolgozhatjuk a Google és/vagy harmadik személyek által a weboldalunkon elhelyezett célzott hirdetésekre vonatkozó adatokat (pl. életkor, nem, érdeklődési körök) annak érdekében, hogy célzott és testre szabott hirdetéseket helyezhessünk el, illetve a reklámstratégiánkat és a honlapunk tartalmát fejlesszük.

A böngészője megfelelő beállításainak alkalmazásával megtilthatja a sütik alkalmazását, felhívjuk azonban a figyelmét, hogy a sütik letiltása esetén előfordulhat, hogy a weboldal egyes funkciói nem működnek tökéletesen. A Google Analytics opt-out kiegészítés jelenleg használt böngészőjére történő letöltésével azt is letilthatja, hogy Önt a Google Analytics a jövőben bármilyen módon lekövesse: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu

A Google nem kapcsolja össze az IP címét a Google Analytics alkalmazás útján kezelt egyéb adataival.

Ezen adatok kezelése az általunk elvégzett érdekmérlegelési teszten alapul, a GDPR 6. cikk (1) bek. f. pontjával összhangban. A jogos érdekünk ebben a tekintetben a weboldalunk és a szolgáltatásaink folyamatos fejlesztéséhez kapcsolódik. Az érdekmérlegelési teszttel kapcsolatos további információkat kérésre biztosítunk.

A Google az Európai Unió és az Egyesült Államok között létrejött Privacy Shield megállapodás szerinti tanúsítvánnyal rendelkezik azokra a kivételes esetekre vonatkozóan, amelyekben az Ön (személyes) adatai a Google Egyesült Államokbeli szervereire kerülnek továbbításra.

A harmadik fél szolgáltatóra vonatkozó információk: Google Dublin, Google Ireland Limited, Google Building Gordon House, 4 Bar-row St, Dublin, D04 E5W5, Írország, telefax: +353 (1) 436 1001, szerződési feltételek:

http://www.google.com/analytics/terms/de.html, overview on data protection:
http://www.google.com/intl/de/analytics/learn/privacy.html,
and the privacy notice:
http://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Ez a weboldal a Google Analytics szolgáltatásait továbbá olyan szolgáltatások igénybevétele céljából is használja, amelyek a látogatók eszközei közötti kommunikációt a felhasználói azonosítók alapján elemzik. A Google felhasználói fiókjában a „Saját adatok” / „Személyes adatok” menüpont alatt Ön deaktiválhatja az elemzés lefolytatását.

6.   Felhasználás-alapú információk (célzotthirdetések és remarketing)
Weboldalunkon úgynevezett retargeting technológiákat alkalmazunk annak érdekében, hogy az Ön igényeinek megfelelően alakítsuk ki a weboldalunkon a partnereink (Google Dynamic Re-marketing és Google Ads) által elhelyezett online marketing tartalmakat (pl. banner hirdetések). A termékeink és szolgáltatásaink iránti érdeklődésével kapcsolatos információkat sütik tárolják. Ezeket a sütiket akkor alkalmazzuk, amikor Ön a partnereinkkel kapcsolatban álló másik weboldalakat keres fel, annak érdekében, hogy az Ön érdeklődésének leginkább megfelelő információkat juttassuk el Önhöz. Ez a folyamat teljesen anonimizált, Ön nem azonosítható a célzott hirdetések útján.

Az online jelenlétünk részeként a Facebook Inc. 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, Egyesült Államok ("Facebook") által fejlesztett remarketing pixelt használunk. A Facebook az Európai Unió és az Egyesült Államok között létrejött Privacy Shield megállapodás szerinti tanúsítvánnyal rendelkezik.

Ez az alkalmazás lehetővé teszi számunkra, hogy nyomon kövessük a felhasználók internetes aktivitását a Facebook hirdetésekre vonatkozó megtekintések és kattintások elemzése útján. Ennek segítségével fel tudjuk mérni statisztikai és piackutatási céljaink elérése szempontjából a Facebook hirdetéseink hatékonyságát és ezáltal optimalizálni tudjuk a hirdetéseinket. Amikor Ön felkeresi a weboldalunkat ezek az információk továbbításra kerülnek a Facebook részére.

Az általunk gyűjtött adatok anonim adatok, a felhasználók azonosítására nem alkalmasak. Ezeket az adatokat azonban a Facebook kezeli és tárolja így előfordulhat, hogy a Facebook összekapcsolja azokat az adott felhasználói fiókkal, továbbá a Facebook felhasználhatja ezeket az adatokat a saját marketingcéljaira a Facebook adatvédelmi irányelveivel összhangban. Ön engedélyezheti, hogy a Facebook és partnerei hirdetéseket jelenítsenek meg a Facebook-on és azon kívül is. Ezen felül továbbá e célból sütik kerülhetnek elhelyezésre az Ön merevlemezén.

A Facebook adatkezelési tájékoztatójában található információ a Facebook által gyűjtött adatok kezelésének céljáról és terjedelméről, az adatok kezelésének módjáról és az adatok felhasználásáról, továbbá az Önt megillető jogokról és azokról a beállításokról, amelyeket az adatainak védelme érdekében eszközölhet: https://www.facebook.com/policy.php. A személyre szabott hirdetések megjelenítésére vonatkozó információkat itt tekintheti meg: https://www.facebook.com/ads/about/.

Deactivate the Website-Custom-Audience-Pixel

Ön bármikor tiltakozhat az ellen, hogy mi vagy partnereink az Ön felhasználói aktivitásáról annak érdekében gyűjtsön, tároljon és elemezzen adatokat, hogy az Ön igényeire szabott banner hirdetéseket küldhessünk Önnek (opt-out).

Az Ön tiltakozását technikailag a böngészőjében általunk beállított opt-out cookie hatja végre. Ez a süti kizárólag az Ön tiltakozásának a végrehajtására szolgál. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy technikai okokból az opt-out süti csak abban a böngészőben működik, amelyben Ön beállította. Amennyiben törli a sütiket vagy más eszközt / böngészőt használ, kérjük, hogy az opt-out sütit minden esetben állítsa be.

Ezen adatok kezelése az általunk elvégzett érdekmérlegelési teszten alapul, a GDPR 6. cikk (1) bek. f. pontjával összhangban. A jogos érdekünk ebben a tekintetben a weboldalunk és a szolgáltatásaink folyamatos fejlesztéséhez kapcsolódik. Az érdekmérlegelési teszttel kapcsolatos további információkat kérésre biztosítunk.

Az alábbi weboldalon keresztül kezelheti és letilthatja a harmadik felek által elhelyezett cookie-kat: Install the opt-out cookie

7.  Automatizált döntéshozatal
Automatizált adatkezelésen alapuló automatizált döntéshozatalra – ideértve a profilalkotást is –, amely Önre nézve jogkövetkezménnyel jár vagy Önt hasonlóan jelentős mértékben érinti, nem kerül sor.

8.   Személyes adatok címzettjei
Csak azok a személyek férhetnek hozzá személyes adataihoz szervezetünkben, akiknek az Ön személyes adataira a szerződéses vagy jogi kötelezettségeik teljesítése, illetve a mi jogos érdekünk fenntartása érdekében van szükségük. E követelmények alapján a következő személyek minősülnek címzetteknek az Ön adatai vonatkozásában:

a. Az Európai Unióban székhellyel rendelkező közhatalmi szervek és intézmények, amennyiben az adatokhoz való hozzáférés jogszabályi előíráson vagy hatósági kötelezésen alapul.

b. Adatfeldolgozók:
Kötelezettségeink teljesítése érdekében az alábbi adatfeldolgozókat vesszük igénybe:
Talon.One: Személyes adatokat továbbíthatunk a Talon.One GmbH (Wiener Straße 10, 10999 Berlin) szolgáltatónk részére bizonyos feltételek és funkciók önálló adaptálása érdekében.

A Google és az Adobe az analitikai eszközök tekintetében adatfeldolgozóknak minősülnek.

A személyes adatok adatfeldolgozók részére történő átadására és a személyes adatok adatfeldolgozók általi kezelésére a mi nevünkben és az utasításaink alapján kerül sor. Az adatfeldolgozók az adatokat a szolgáltatásaink nyújtásához, valamint a jogos érdekünk fenntartásához szükséges mértékben kezelik. Az adatfeldolgozók szerződésben vállalják, hogy a személyes adatok védelme érdekében megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hajtanak végre, valamint az adatokat az utasításainknak megfelelően kezelik.

c. Személyes adatok nemzetközi adattovábbítása
Az Önre vonatkozó személyes adatok az Európai Gazdasági Térségen belül vagy kívül olyan címzettek részére is továbbításra kerülhetnek, és az adatokat ezek a címzettek is kezelhetik, amelyek nem rendelkeznek megfelelő garanciákkal a személyes adatok védelme tekintetében. Az uniós jog értelmében a következő országok rendelkeznek megfelelő szintű védelemmel (GDPR 45. cikk): Andorra, Argentína, Kanada, Svájc, Feröer-Szigetek, Guernsey, Izrael, Man-Sziget, Jersey, Új-Zéland, Uruguayi Keleti Köztársaság és Japán. Az Egyesült Államokbeli címzettek részére történő adattovábbítás az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti Privacy Shield megállapodás szerinti tanúsítvánnyal rendelkezik ezért az uniós jog alapján az adatok megfelelő szintű védelmét vélelmezni kell (GDPR 45. cikk). Amennyiben az Ön személyes adatai olyan országokba kerülnének továbbításra, amelyek az uniós jog szempontjából nem biztosítanak megfelelő szintű védelmet, az ilyen adattovábbításokat is kizárólag megfelelő biztosítékok alapján végezzük, mint például az Európai Bizottság által jóváhagyott általános adatvédelmi kikötések. Ön kérheti az ilyen biztosítékokról történő másolat kiadását.

9.   Személyes adatok megőrzése és törlése
A személyes adatait mindaddig megőrizzük, amíg az az Ön által igénybevett szolgáltatások nyújtásához szükséges. Amennyiben a továbbiakban nincs szükségünk az Ön személyes adataira a szerződéses vagy jogi kötelezettségeink teljesítése érdekében az adatait töröljük a rendszerünkből, illetve a nyilvántartásainkból és/vagy megtesszük a szükséges lépéseket az adatai anonimizálása kapcsán annak érdekében, hogy Ön többé ne legyen azonosítható azok alapján, kivéve ha az Ön személyes adatait jogi kötelezettségeink alapján kötelesek vagyunk kezelni, pl. a számviteli törvény által előírt minimum 8 éves időtartamra vonatkozó kötelező megőrzési idő, vagy amennyiben az elévülési határidőn belül szükséges a bizonyítékok megőrzése érdekében, amely időtartam 5 évig terjedhet a polgári törvénykönyv alapján.

10.  Érintettek jogai
Ha a konkrét adatkezelésünk az Ön hozzájárulásán alapszik, akkor Önnek bármikor jogában áll ezt a hozzájárulását visszavonni. A hozzájárulásának visszavonása nem fogja érinteni a visszavonás előtti adatkezelésünk jogszerűségét.
Az alkalmazandó jogszabályok szerint Önnek mint érintettnek joga van a személyes adataihoz való hozzáféréshez (GDPR 15. cikk, helyesbítéshez (GDPR 16. cikk), törléshez („elfeledtetéshez”) (GDPR 17. cikk), az adatkezelés korlátozásához (GDPR 18. cikk), az adathordozhatósághoz (GDPR 20. cikk) és/vagy az adatkezeléssel szembeni tiltakozáshoz (GDPR 21. cikk).

Részletesen:
a. Ön jogosult tájékoztatást kérni arra vonatkozóan, hogy kezeljük-e személyes adatait bármilyen célból is és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adataihoz hozzáférést kapjon. A hozzáférés biztosítása során – többek között – a következő információkhoz férhet hozzá: az adatkezelés céljai, az érintett személyes adatok kategóriái, azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, továbbá, hogy az Ön adatait mi, illetve a megbízásunkból vagy rendelkezésünk alapján eljáró adatfeldolgozó kezeli-e. Ez azonban nem abszolút jog és harmadik személyek jogai korlátozhatják a hozzáféréshez való jog gyakorlását. Ilyen esetben kötelesek vagyunk Önt írásban, haladéktalanul tájékoztatni – többek között – a hozzáférés korlátozásának vagy megtagadásának tényéről, továbbá jogi és ténybeli indokairól. Az általunk kezelt személyes adatairól jogosult másolatot kérni. A további másolatok készítéséért az adminisztratív költségeinken alapuló díjat számíthatunk fel.

b. Ön jogosult kérni tőlünk, hogy az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat helyesbítsük. Figyelembe véve az adatkezelés célját Ön jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatainak – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

c. Meghatározott feltételek fennállása esetén Ön jogosult kérni tőlünk, hogy töröljük a személyes adatait, amelyet mi kötelesek vagyunk megtenni

d. Bizonyos esetekben Ön kérheti a személyes adatai kezelésének korlátozását. Ilyen esetben a korlátozással érintett adatokat megjelöljük és csak meghatározott célokból kezelhetjük azokat.

e. Bizonyos esetekben Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó és a rendelkezésünkre bocsátott személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt mi megakadályoznánk.

Tiltakozáshoz való jog
Ön bármikor jogosult személyes okból tiltakozni a személyes adatainak kezelése ellen, ha az adatait közérdekből vagy közhatalmi jogosítvány gyakorlása (GDPR 6. cikk (1) bek. e. pont), illetve a jogos érdekünk alapján kezeljük (GDPR 6. cikk (1) bek. f. pont). Ilyen esetekben az Ön személyes adatait nem kezelhetjük tovább.

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Az Ön személyes adatai ilyen esetben a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

f. Kérjük, hogy az Önt megillető jogok gyakorlása kapcsán a 2. fejezetben megjelölt kapcsolattartóhoz forduljon.

g. Ha Ön úgy érzi, hogy az adatkezelésünk során megsértettük a személyes adatok kezelésére vonatkozó jogszabályi előírásokat, akkor panaszt tehet a felügyeleti hatóságnál (GDPR 77. cikk). Az illetékes adatvédelmi hatóság a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) (e-mail cím: ugyfelszolgalat@naih.hu; telefon: +36 1 444 7777 ).

12.  Cookie-k
A cookie-k alkalmazására és funkcióira vonatkozó részletes információk a Cookie (süti) tájékoztatóban találhatók.

Utoljára frissítve: 2020.03.03

Sütiszabályzat

Nyilatkozat a cookie-k (sütik) alkalmazásáról, valamint a kezelt adatok elemzésének, valamint az alkalmazott egyéb technikai eszközöknek a használatáról

Az Ön érdeklődésének, valamint a honlapunk különösen közkedvelt területeinek azonosítására, továbbá az ezen információk felhasználásával a honlapunk megjelenítése, valamint a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat (sütiket) és hasonló szoftveres eszközöket (mint pl. HTML5 tárhely vagy helyi megosztott fájlok; együttesen: „cookie-k” vagy „sütik”) használunk a honlapunk látogatása során. A fentiekben meghatározott célból továbbá Adobe Analytics és Optimizely analitikai eszközöket is alkalmazunk, amelyek szintén elhelyezhetnek cookie-kat az Ön számítógépén.

1. A sütik funkciói és alkalmazása
a. A cookie egy információcsomag, amelyet a honlapok látogatása során a szerver küld az asztali számítógépre, notebook-ra, vagy mobil eszközre (pontosabban, a böngésző könyvtárában kerül tárolásra). A honlapunk látogatása során a rendszerünk az IP címet is rögzíti. Ezeket az információkat a honlapunk üzemeltetése során például statisztikai célokra használjuk. Erre tekintettel be tudjuk azonosítani, hogy az adott eszközről látogatták-e már a honlapunkat, a honlapunkon milyen nyelvi vagy egyéb beállításokat eszközöltek. A sütik személyes adatokat gyűjthetnek.

b. Munkamenet („session”) és állandó („persistent”) cookie-k
A honlapunkon munkamenet és állandó sütiket is alkalmazunk, amelyek a honlapunkat látogató eszközökön kerülnek tárolásra. A munkamenet és az állandó cookie-k az érvényességi idejük alapján különböznek egymástól. A munkamenet sütik általában a munkamenet végéig érvényesek, vagyis a böngészőprogramból történő kilépéssel lejárnak. Az állandó cookie-k, a nevükből is adódóan a böngészőprogramból történő kilépést követően is érvényesek maradnak. Ez teszi lehetővé például a weboldalunkhoz történő gyorsabb és kényelmesebb hozzáférést.

c. A honlapunk felkeresésekor megjelenik egy süti banner, amely kéri az Ön hozzájárulását a sütik alkalmazásához. A honlapunk látogatásához nem szükséges a sütikhez való hozzájárulást megadni, tehát a süti banneren választható a hozzájárulás megtagadása is. Ezenkívül bármikor törölheti a sütiket a böngésző megfelelő lépéseinek követésével.

d. A hozzájárulás megtagadása esetén előfordulhat, hogy a honlapunk bizonyos részei vagy funkciói esetleg nem lesznek elérhetőek vagy az egyes funkciók csak korlátozottan lesznek elérhetőek az Ön számára.

e. A sütiket az alábbiak szerint csoportosítjuk:

i. Szükséges cookie-k (1-es típus)
 Ezek a cookie-k a weboldalak működéséhez elengedhetetlenül szükségesek. Ezen sütik alkalmazása nélkül az egyes szolgáltatásaink, mint a jármű-konfigurátor nem használhatók megfelelően. A szükséges cookie-k letiltása esetén, előfordulhat, hogy a weboldalunk egyes funkciói nem működnek. A szükséges cookie-k útján kezelt információkat a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b. pontja szerinti szerződés teljesítése (amennyiben a honlap használatára vonatkozó szerződést kötünk), vagy a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f. pontja szerinti jogos érdekünk - mint a weboldal funkcióinak működése - jogalapján kezeljük. Az érdekmérlegelési teszttel kapcsolatos további információt kérésre biztosítunk.

ii. Funkcionális cookie-k (2-es típus)
Ezek a cookie-k megkönnyítik a weboldalak működését, valamint javítják az egyes funkciókat. Például a nyelvi beállításokat a funkcionális sütik tárolják el. A funkcionális sütik letiltása esetén előfordulhat, hogy a honlap egyes funkciói nem működnek. A funkcionális cookie-k útján kezelt információkat a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f. pontja szerinti jogos érdekünk jogalapján kezeljük. Az érdekmérlegelési teszttel kapcsolatos további információt kérésre biztosítunk.

iii. Kényelmi szolgáltatásokhoz szükséges cookie-k (3-as típus)
Ezek a sütik információkat gyűjtenek arról, hogy Ön hogyan használja a weboldalunkat, amely alapján be tudjuk azonosítani, hogy az ajánlataink közül melyek a legnépszerűbbek, így az ajánlatainkat tovább fejlesztve azokat személyre tudjuk szabni. Kérjük, olvassa el a kezelt adatok hasznosításának elemzéséről szóló részt. A kényelmi szolgáltatásokhoz szükséges cookie-k útján kezelt információkat a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f. pontja szerinti jogos érdekünk jogalapján kezeljük. Az érdekmérlegelési teszttel kapcsolatos további információt kérésre biztosítunk.

iv. Nyomonkövető és közösségi tartalommegosztó cookie-k (4-es típus)
A nyomonkövető és közösségi tartalommegosztó cookie-k információkat szolgáltatnak részünkre az oldalunknak az egyes felhasználók általi használatáról és a használat terjedelméről, így különösen arról, hogy a felhasználó korábban meglátogatta-e az oldalt, a felhasználó melyik oldalról navigált az oldalunkra, a felhasználásról általában és a felhasználói preferenciákról, amely információk révén fejlesztjük az oldalunk működését és amely információk hozzájárulnak a felhasználói élmény javításához. Az így tudomásunkra jutott információk azt is lehetővé teszik számunkra, hogy elemezzük a marketingtevékenységünk hatékonyságát és személyre szabott hirdetéseket küldjünk Önnek. A sütik letiltása esetén nem küldünk Önnek személyre szabott hirdetéseket. A nyomonkövető és közösségi tartalommegosztó cookie-k útján kezelt információkat a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f. pontja szerinti jogos érdekünk jogalapján kezeljük. Az érdekmérlegelési teszttel kapcsolatos további információt kérésre biztosítunk.

v. Harmadik személyek által elhelyezett cookie-k (5-ös típus)
Ezeket a sütiket külső szolgáltatók, mint például a Facebook, Twitter, Google+ közösségi hálózatok helyezik el, amelyek tartalmát Ön a weboldalunkon elhelyezett közösségi plug-inokra kattintva integrálhatja. A harmadik féltől származó sütik felett a külső szolgáltató rendelkezik, az ún. elsődleges sütiket alkalmazó első félnek azokra nincs ráhatása. Az elsődleges sütik azok a sütik, amelyek az azokat létrehozó weboldalhoz kötődnek. A harmadik féltől származó sütik lehetővé teszik számunkra, hogy hatékonyan nyújthassuk a szolgáltatásunkat és a weboldalunk látogatóinak viselkedési mintáit nyomon követhessük. A harmadik féltől származó cookie-kat másrészt a külső szolgáltató (azaz nem mi) helyezi el az Ön eszközén. Habár mi engedélyezzük a külső szolgáltatók részére, hogy a weboldalunkhoz hozzáférjenek és sütiket helyezzenek el a felhasználók eszközén, az így elhelyezett sütik révén gyűjtött információk felett nem rendelkezünk és azokhoz nem is férünk hozzá. Ezek az információk teljes egészében a harmadik fél ellenőrzése alatt állnak és rájuk a harmadik fél adatkezelési tájékoztatója vonatkozik. A külső szolgáltatók által elhelyezett cookie-k által gyűjtött információk kezelésének jogalapja az egyes cookie-k típusától függően eltérhet, az ezzel kapcsolatos információk kapcsán visszautalunk a fentiekre. A közösségi plug-inek használatáról és működéséről egyebekben további információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban találhatók.

2. A kezelt cookie-k listája
A weboldalunkon az alábbi sütiket használjuk:

Cookie Name: cookie-agreed
Description: Indicates that you agree with the usage of cookies on your website
Type: Functional
Lifetime: 100 days
Scope: Global

Cookie Name: _gid
Description: Used to distinguish users
Type: Performance
Lifetime: 2 years
Scope: Global

Cookie Name: _gat
Description: Used to distinguish users. If Google Analytics is deployed via Google Tag Manager, this cookie will be named dc_gtm

Type: Performance
Lifetime: 1 min
Scope: Global

Cookie Name: hitCounter
Description: Used to index hits sent to Google Analytics
Type: Performance
Lifetime: 30 min
Scope: Global

Cookie Name: s_campaign
Description: Used by plugins from Adobe Analytics. Stores the values of csref/cid parameter and makes
sure those values are only set once
Type: Functional
Lifetime: 1 day
Scope: Global

Cookie Name: gapv_cid
Description: This cookie is set when the user enters the page with a cid parameter. It is used to determine if the user came from a campaign
Type: Performance
Lifetime: 180 days
Scope: Global

Cookie Name: s_sess
Description: It is set by the cookie combining utility plugin (container)
Type: Performance
Lifetime: All the session cookies are combined and set as a string into this cookie
Scope: Global

Cookie Name: s_pers
Description: It is set by the cookie combining utility plugin (container)
Type: Performance
Lifetime: All the persistent cookies are combined and set as a string into this cookie
Scope: Global

Cookie Name: s_cc
Description: This cookie is set and read by the JavaScript code to determine if cookies are enabled (simply set to "True")
Type: Functional
Lifetime: This cookie is a session cookie and expires when the browser is closed
Scope: Global

Cookie Name: s_sq
Description: This cookie is set and read by the JavaScript code when the ClickMap functionality is enabled; It contains information about the previous link that was clicked on by the user
Type: Functional
Lifetime: This cookie is a session cookie and expires when the browser is closed
Scope: Global

Cookie Name: s_vi
Description: Unique visitor ID time/date stamp
Type: Functional
Lifetime: This is a persistent cookie
Scope: Global

Cookie Name: s_fid
Description: Fallback unique visitor ID time/date stamp
Type: Functional
Lifetime: 2 years
Scope: Global

Cookie Name: previousPageName
Description: Shows where visitors to each page come from
Type: Functional
Lifetime: At end of session
Scope: Global

3. Cookie-k letiltása, törlése, vagy kikapcsolása
A jelen tájékoztatóban megjelölt cookie-k az Ön böngészésre használt saját eszközén kerülnek elhelyezésre, így Ön az, aki teljes mértékben rendelkezik felettük. Ha úgy dönt, hogy nem szeretné, illetve a továbbiakban nem szeretné, hogy a weboldal látogatása során az általunk, vagy külső szolgáltatók által gyűjtött cookie-k kerüljenek az eszközein elhelyezésre a beállításokban kikapcsolhatja azokat.
A különböző böngészők különböző beállítási mechanizmusokat alkalmaznak a cookie-k elutasítására vagy inaktiválására. A böngészőjét beállíthatja úgy, hogy a cookie-kat letiltsa, illetve töröljön valamennyi már elhelyezett cookie-t az eszközéről. A megfelelő beállításokhoz kérjük, használja böngészője “Súgó” menüjét.
Felhívjuk figyelmét, hogy a cookie-k letiltása esetén a weboldalunk bizonyos részei vagy funkciói esetleg nem működnek tökéletesen a cookie-k nélkül, így különösen az egyes tartalmakhoz történő hozzáférés korlátozottá válhat vagy eltérő felhasználói élményben lehet részre.

4. Elemzési célú eszközök használata
Célunk, hogy a weboldalunkon megjelenített tartalmakat az Ön igényeihez mérten alakítsuk ki és személyre szabott ajánlatainkkal keressük meg Önt. A felhasználói igények, valamint a preferált oldalak azonosítása érdekében a következő analitikai eszközöket használjuk: Adobe Analytics, Optimizely, Google Analytics és Google Tag Manager.
Az alábbiakban tájékoztatjuk Önt az általunk használt analitikai eszközök szolgáltatóiról, valamint a vonatkozó inaktiválási lehetőségekről:

a. Adobe Analytics
Az Adobe Analytics adatkezelésével szemben az alábbi linken terjeszthet elő kifogást: A leiratkozáshoz kérjük, kattintson az alábbi linkre

b. Optimizely
Szolgáltatásaink folyamatos fejlesztése érdekében egyes oldalakon teszteket hajtunk végre, például a programhivatkozások optimális elhelyezésére vonatkozóan. A tesztek lefolytatása céljából statisztikai adatokat is gyűjtünk, a tesztek lefolytatására az Optimizely Inc. Optimizely elnevezésű webes elemző szolgáltatását használjuk. Az Optimizely nem gyűjt személyes adatokat. A weboldalunk felhasználók általi használatára vonatkozó információk anonimizáltan kerülnek továbbításra és tárolásra az Optimizely Egyesült Államokban található szerverein. Az Optimizely inaktiválásához kattintson erre a linkre.

c. Google Analytics
Az erre vonatkozó információkat az Adatkezelési Tájékoztatónk tartalmazza.

d. Google Tag Manager
Az oldalunkon a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Egyesült Államok szolgáltató által működtetett Google Tag Manager-t használjuk. A Google Tag Manager a webhelycímkék kezelésére szolgál. A Google Tag Manager nem alkalmaz sütiket és nem kezel személyes adatokat sem. Az alkalmazás által generált címkék azonban gyűjthetnek személyes adatokat, ezekhez azonban a Google Tag Manager nem fér hozzá. A sütik vagy a domain-ről történő leiratkozás esetén a leiratkozás kiterjed valamennyik, a Google Tag Manager által elhelyezett címkére.

A Google Tag Manager-ről további információkat a következő linken talál: http://www.google.com/tagmanager/use-policy.html.



e. Remarketing pixel
Az online jelenlétünk részeként a Facebook Inc. 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, Egyesült Államok ("Facebook") által fejlesztett remarketing pixelt használunk. A Facebook az Európai Unió és az Egyesült Államok között létrejött Privacy Shield megállapodás szerinti tanúsítvánnyal rendelkezik. További információkért kérjük keresse fel az Adatkezelési Tájékoztatónkat. A remarketing pixel inaktiválásához kérjük, kattintson ide.

5. Kapcsolattartás
A cookie-k és hasonló technológiák alkalmazásával kapcsolatos bármely kérdése esetén forduljon hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeinken:

Wallis Autómegosztó Kft.
1055 Budapest Honvéd utca 20. 2 em.
Telefonszám: +36 1 444 7777
E-mail cím: kozpont@share-now.hu

Utoljára frissítve: 2020.03.03